Mivel foglalkozunk?

Fotó: Teva Germany

Megosztás

Portfolio of over 3500 different products globally

Teva - Tények és adatok

Küldetésünk, hogy világszinten vezető szerepet töltsünk be a generikus és biológiai gyógyszerek területén, és ezáltal jobbá tegyük a betegek életét.

Azért dolgozunk, hogy az emberek életét jobbá tegyük. A világon mindenhol.

Az egészség soha nem lehet olyan kiváltság, amely az emberek vagyoni helyzetétől vagy földrajzi elhelyezkedésétől függ. A Tevánál ez a mi szenvedélyes meggyőződésünk, amely mellett egységesen kiállunk. Küldetésünk másik hajtómotorja az a törekvés, hogy világszerte jobbá tegyük a betegek életét, amelyet a generikus és biológiai gyógyszergyártás területén elért világszintű vezető szerepünk tesz lehetővé.

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy hagyományainkhoz híven továbbra is új lehetőségeket kutassunk fel arra, hogy a kiváló minőségű gyógyszereinket még több ember számára tegyük megfizethetőbbé és hozzáférhetőbbé. A generikus és innovatív készítményekből álló portfóliónk jelenleg az egyik legnagyobb a világ gyógyszeripari vállalatai között, amellyel minden egyes nap közel 200 millió beteget szolgálunk ki.

Élen járunk a generikus készítmények területén

Büszkén állíthatjuk, hogy vezető szerepet töltünk be a generikus gyógyszerek előállítása területén, és az elmúlt 40 évben kulcsfontosságú szerepet játszottunk az iparág fejlődésében.  Ha pedig kíváncsi arra, hogy mit is jelent pontosan a generikus gyógyszergyártás, tekintse meg az alábbi videót.

Generic medicines are approved by regulators to make sure they work the same as the original drugs

Mik azok a generikus gyógyszerek?

Naponta mintegy 200 millió ember szed valamilyen Teva gyógyszert világszerte. Minden órában felszáll egy repülőgép, útnak indul egy hajó vagy kamion, ami a Teva minőségi, hozzáférhető, generikus gyógyszereit szállítja a gyógyszertárakba és a kórházakba az egész világon.

Biológiai gyógyszergyártás: az innovatív gyógyszerek következő generációja

Mivel arra törekszünk, hogy a betegek életét világszerte jobbá tegyünk, egyre nagyobb mértékű beruházásokat végzünk a biológiai gyógyszergyártás területén. Ezek az élő sejtekből vagy organizmusokból előállított komplex gyógyszerek továbbfejlesztett kezelési lehetőségeket biztosítanak a betegek számára és lehetővé teszik a pontos, személyre szabott kezelések alkalmazását.

Jelenleg öt biológiai gyógyszerkészítményünk van forgalomban, és körülbelül 20 olyan, különféle fejlesztési szakaszban tartó programunk van folyamatban, amely originális biológiai és biohasonló készítményekre összpontosít. Ezek közül több termék az új biológiai gyógyszereket gyártó üzemünkben készül majd, a németországi Ulmban. A legkorszerűbb technológiát alkalmazó üzem kulisszatitkaiba az alábbi videó ad betekintést.

Biohasonló készítmények

Pillantson be a kulisszák mögé a Teva legmodernebb biológiai gyógyszereket gyártó létesítményébe a németországi Ulmban. Tudjon meg többet a bioszimiláris készítményekről, és ismerje meg a szakértőket, akik több kezelési lehetőséget kínálnak a betegek számára.

Vezető szerep a speciális készítmények területén, az alapvető terápiás területekre összpontosítva

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a terápiás területek széles skáláján olyan kezelési lehetőségeket fejlesszünk ki és kínáljuk, amelyek javulást hoznak a betegek életébe. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a légzőszervi megbetegedések tekintetében a második legnagyobb globális gyógyszerszállítók vagyunk az Egészségügyi Világszervezet alapvető gyógyszereinek listáján, valamint az onkológiai kezelések tekintetében is az öt legjelentősebb globális szállító között szerepelünk.

Emellett a két kulcsfontosságú terápiás terület mellett a speciális készítmények kutatásával és fejlesztésével foglalkozó csapatunk arra is hangsúlyt helyez, hogy a migrénben, fejfájásban és egyéb fájdalmakban, illetve neurodegeneratív betegségekben szenvedő betegek számára hozzáférhetőbbé tegyék a kezeléseket.

Környezetvédelem, társadalom és vállalatirányítás (ESG)
Ott érünk el változást, ahol ez a leginkább számít

A Tevánál az az egyedülálló lehetőség tart össze minket, hogy jelentős hatással vagyunk a társadalomra és a világra. Növeljük az emberek hozzáférését az alapvető gyógyszerekhez, függetlenül attól, hogy a világ mely táján élnek. Tevékenységeinket és ellátási láncunkat a környezet tiszteletben tartásával alakítjuk ki, például a megújuló energia felhasználásának növelésével és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentésével. Támogatjuk a munkavállalóink egészségét és jóllétét, valamint olyan munkakörnyezetet tartunk fenn, amely mindenkit befogad és ahol minden vélemény számít. Üzleti tevékenységünk során a helyes utat követjük – vezérelvünk minden esetben az integritás és átláthatóság.

2022-ig öt gyógyszerhozzáférést célzó programot indítottunk útnak, amelyek keretében termékeink olyan hátrányos helyzetű betegcsoportokhoz is eljutnak, akik egyébként nem férnének hozzá a készítményekhez. 2025-ig további három ilyen programot indítunk. Tekintse meg az alábbi videót, amely bemutatja a Global HOPE (gyermekgyógyászati hematológiai és onkológiai kiválóság) programmal való szoros együttműködésünket, amelynek célja, hogy Afrikában élő rákbeteg gyermekek számára kulcsfontosságú gyógyszereket biztosítsunk:

amounting to nearly 30000 children in 2020

A Teva úgy véli, hogy a gyógyszereknek mindig hozzáférhetőnek kell lenniük, és mi azon dolgozunk, hogy ez valósággá váljon.

Együttműködünk a Global HOPE (Hematology Oncology Pediatric Excellence) non-profit szervezettel, amely fenntartható megközelítést alkalmaz a rákos és vérbeteg gyermekek kezelésében a szükséges ellátás biztosításával és a helyi egészségügyi szolgáltatások megerősítésével, valamint a Direct Relief nevű szervezettel, amely a világ legkiszolgáltatottabb emberei számára biztosít egészségügyi forrásokat.

A Tevánál a környezetvédelmet, valamint a társadalmi és vállalatirányítási ügyeket (ESG) mindannyiunk felelőségének tekintjük; mert törődünk a betegeinkkel, a bolygónkkal és egymással.

Az alapvető gyógyszerekhez való hozzáférés növelése küldetésünk központi elemének számít. Ezt a küldetést úgy szeretnénk teljesíteni, hogy elkötelezett globális egészségügyi partnerré válunk, kielégítésre váró szükségleteket szolgálunk, növeljük a megfizethető árú gyógyszerekhez való hozzáférést, valamint bővítjük generikus és innovatív gyógyszerekből álló portfóliónkat.

Kulcsfontosságú szerepet játszunk továbbá abban, hogy segítsünk felvenni a harcot a másik világszintű válsággal, a klímaváltozással szemben. Mindkét ügy mellett vannak vállalásaink, többek között:

  • Fenntarthatósági kötvényt bocsátottunk ki 5 milliárd dollár értékben – ez az első olyan kötvény, amely a gyógyszerhozzáféréshez és a környezetvédelmi célkitűzésekhez egyaránt kapcsolódik.
  • 2021-ben 487 millió dollár értékű (307 millió adag) gyógyszeradományt biztosítottunk alacsony- és közepes jövedelemmel rendelkező országokban élő betegek részére.
  • Az üvegházhatású gázkibocsátásunkat 25%-kal csökkentjük 2025-re.
Tudjon meg többet az ESG-stratégiánkról