A többszörös krónikus betegségek

A többszörös krónikus betegségek kezelésének lehetőségei

Az egészségügyi szolgáltatókkal és a betegekkel folytatott folyamatos eszmecsere során felmerült egy újkeletű globális egészségügyi kihívás: a többszörös krónikus betegségek (MCC). A többszörös krónikus betegségeket két vagy több krónikus állapot együttes jelenléte jellemzi. Ezek a krónikus állapotok többnyire nem fertőzőek, mint például a szív- és érrendszeri betegségek, de akadnak közöttük fertőzőek is, mint a tuberkulózis vagy a humán immundeficiencia-vírus (HIV).

A többszörös krónikus betegségek kezelése egyre növekvő terhet jelent,  mely amellett, hogy fokozza az egészségügyi kiadásokat, kihat az egyénekre, gondozókra, közösségekre és az egészségügyi ellátó rendszerekre is01.

Ágazatokon átívelő együttműködések révén a Teva  elkötelezett a többszörös krónikus betegségben szenvedők megsegítése iránt, és olyan programokat támogat, melyek már bizonyítottak és a konkrét célokat tűznek ki maguk elé. Közös munkával lehetőség van arra, hogy javítsuk a többszörös krónikus betegségben szenvedő betegek életminőségét, és segítsük ápolóikat, ugyanakkor csökkentsük az egyénekre és a társadalomra nehezedő egészségügyi kiadásokat. 

Bővebben a többszörös krónikus betegségekről >

További olvasnivaló a témában: A globális állapot >


Forrás megtekintése

  1. Back to contents.

    Forrás: Többszörös krónikus betegségek: a globális állapot

Megosztás