Együttműködésünk a közösségekkel

A Teva elkötelezett a  közösségek általános egészségügyi állapotának javítása iránt – azoknak a közösségeknek, melyekben élünk és dolgozunk, és azoknak, melyekkel közös célunk az egészségügy színvonalának javítása az egész világon.

A Teva több mint gyógyszer!


A Teva Gyógyszergyár Zrt. támogatói tevékenységét két nagy területre összpontosítja, úgymint a hazai oktatási intézményekkel való együttműködésre, valamint olyan programok népszerűsítésére, melyek az egészségünk megőrzésére és a prevencióra összpontosítanak.

Teva az oktatásért


Az ország egyik meghatározó gyógyszergyártója és forgalmazójaként a Teva kötelességének tartja és egyúttal célként tűzte ki, hogy szerepet vállaljon a hazai oktatás támogatásában. Vállalatunk elősegíti a fiatalok képzését, fejlesztését, ezáltal hozzájárul a szakképzettebb és tapasztaltabb munkaerő teremtéséhez  a gyógyszeripar és a gazdaság egésze számára.

Így évek, évtizedek óta szoros kapcsolatot ápol hazánk több meghatározó oktatási intézményével is, köztük a Debreceni Egyetemmel és a cívis városban működő Vegyipari Szakközépiskolával, a gödöllői Szent István Egyetemmel, a Szegedi Tudományegyetemmel, valamint a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel. 

Az eredmények jól láthatóak, nem véletlen, hogy vállalatunk 2010-ben megkapta a Kármán Tódor-díjat az oktatás támogatására irányuló tevékenységéért. 2015-ben pedig a Debreceni Egyetem a Tevának nyújtotta át Alumni díját az elmúlt években nyújtott kimagasló támogatásért és szoros együttműködésért.

A Teva küzd az egészség megőrzéséért és helyreállításáért is


A Teva hisz a lakossági szűrővizsgálatok nélkülözhetetlen szerepében, ezért is vesz részt olyan programokban, ahol az ország több helyszínén szakképzett apparátussal, vérnyomásméréssel, koleszterin- és vércukorszint ellenőrzéssel, prosztatavizsgálattal, valamint életmód és fogápolási tanácsadással próbálja felhívni a lakosság figyelmét a felelős, egészségtudatos életmódra. Az egészséges élet és a prevenció népszerűsítése kapcsán csatlakozott a Teva a 2010-ben indult Magyarország Átfogó Egészségügyi Szűrőprogramjához, mely reményeink szerint sok embert indít el egy tudatosabb, aktív élet útján. A Teva 2015-ben koleszterin témában vállalt országos egészségmegőrző és felvilágosító munkát, melyért a VI. Népegészségügyi Konferencián szakmai díjat vehetett át a kiemelkedő társadalmi felelősségvállalás elismeréséül.

TEVAgy vagy a Hős!


Szomorú tény, hogy Magyarországon évente 20-25,000, azaz naponta közel 70 ember hal meg hirtelen szívhalál következtében. Ez a szám évente egy kisebb városnyi ember eltűnését jelenti. Jelentős részük megmenthető lenne, ha környezetükben lenne valaki, aki tudja, mit kell tenni, amíg a mentő megérkezik. Az új módszerrel segíthetünk a betegen az első kritikus 4 percben, ami alatt, ha nem jön segítség, az agykárosodás szinte garantált.

„Küldetésként nem kisebb célt tűztünk ki, mint hogy megtanítsunk Magyarországon mindenkit újraéleszteni, hogy az a napi 70-es szám egyszer elérje a 0-át! Csatlakozz hozzánk, legyél te is hétköznapi hős, legyél te is olyan, aki mer életet menteni!” – szól a TEVAgy a Hős! kampány küldetése, mely néhány évvel ezelőtt Teva támogatással indult el. További részletek a http://tevagyahos.hu/ oldalon találhatók.

Megosztás