Befogadás és sokszínűség a Tevánál

Fotó: Teva Germany

Megosztás

A Tevánál mindenkinek helye van, és minden nézőpontot értékelünk. Minden etnikumú, fajú, vallású, kultúrájú, nemű, nemi identitású, szexuális irányultságú, korú és képességű személyt szívesen látunk és befogadunk. Amikor munkavállalóinkat meghallgatjuk, tiszteljük és felhatalmazzuk, akkor képesek teljes mértékben kiaknázni a bennük rejlő lehetőségeket, és kamatoztatni képességeiket és tehetségüket. Ez erősíti szervezetünket, kreativitásunkat és innovációnkat, miközben azon dolgozunk, hogy a legkülönfélébb háttérrel rendelkező emberek egészségét javítsuk.

Együtt dolgozunk azon, hogy olyan dolgot hozzunk létre, ami jóval nagyobb, mint mi magunk – és ezt azzal érjük el, hogy munkavállalóinkat egyenlő és tiszteletteljes bánásmódban részesítjük. A törődést azonban nem elég csak szavakkal kifejezni.

A befogadó kultúra előmozdítása a Tevánál

Megkérdeztük a Teva munkatársait a befogadásról és a sokszínűségről, és ők a következőket mondták.

Munkavállalóink saját tapasztalataik alapján mesélnek arról, hogy mit jelent számukra a Tevánál dolgozni.

Hogyan néz ki egy befogadó munkahely?

Befogadó kultúránk az, ami összeköt minket. A munkavállalók, valamint az ő ötleteik, meggyőződéseik és képességeik közötti válaszfalak ledöntésével tudjuk kamatoztatni azt az igazán sokszínű tudáshalmazt, amely innovatív munkánk alapját adja.  Ennek a lényege, hogy munkavállalóinkat elfogadjuk olyannak, amilyenek valójában, és azt érezhetik, hogy tartoznak valahová. 

Az egyéniség természetesen a szemléletmódban is tükröződik. A Tevánál dolgozó, neurodivergenciával élő munkavállalók számának növelését célzó kezdeményezésünk keretében, jelenleg kísérleti szakaszban van egy olyan, neurodiverzitást célzó toborzási program, amely az autizmussal élőkre fókuszál. Szoros együttműködést folytatunk egy erre specializálódott ügynökséggel, amely segít a tehetséges jelöltek toborzásában, a munkahelyen a munkavállalók autizmus elfogadásával kapcsolatos képzésében, valamint a jelöltek és a vezetők támogatásában a felvételi folyamat során.

Mi mindvégig az összetartozás szellemiségét hirdetjük, a munkaerő-felvételi folyamattól kezdve egészen a nemek közti egyenlőlenség megszüntetéséig.  Íme, néhány személyes történet:

Nők, akik átalakítják a szemléletmódunkat

Ahhoz, hogy az egész szervezetben elérhessük a nemek közti egyenlőséget, az embereket kell felvérteznünk kellőképen arra, hogy ezt megtegyék. Vezetői és fejlesztési programokat biztosítunk, amely csak egy példa azon törekvésekre, amelyeket a Tevánál a nők sikeres pályafutásának elősegítésére teszünk. Az alábbiakban a Teva néhány inspiráló női alakját mutatjuk be, akik kilátásaikról, az eddig megtett útjukról és sikereikről beszélnek.

Noa Buechler, Teva Israel

Példát mutatnak a Tevánál

Nézze meg, ahogy Tevás kolléganőink a személyes és szakmai fejlődésük egyéni útjairól mesélnek nekünk.

Lehetőség a véleménynyilvánításra

Mindenhol azt szeretnénk elérni, hogy a munkavállalóink felhatalmazva éreznék magukat arra, hogy önmagukat adják, és ezzel másokat is inspiráljanak. A munkavállalói erőforrásért felelős csoport (ERG) teret ad a cselekvésre és az egyéni látásmódok kifejezésére azzal, hogy olyan kapcsolatépítési lehetőségeket, mentorálást és vezetői képzést kínál, amely keretében munkatársainknak lehetősége van megismerkedni hasonló szemléletmóddal rendelkező kollégákkal.

Mi büszkén ünnepeljük a különbözőséget

A Tevánál dolgozó munkavállalók sokfélesége révén betekintést kapunk a Teva családot alkotó különböző csoportok életébe. Ide tartozik például az LMBTQ+ közösség, amely számára egész évben beszélgetések, felvonulások és rendezvények révén biztosítunk a támogatást a Pride (azaz büszkeség) ünnepléséhez.  Folyamatosan igyekszünk javítani azon, ahogyan a munkánkat végezzük, és mindig újabb lehetőségeket keresünk arra, hogy még befogadóbbá váljunk.

"Amikor nemet változtattam, sok barátom búcsút intett... A Teva támogatott, és a nemmel kapcsolatos előéletem nem jelent problémát. Úgy kezelnek, mint bármilyen más vállalkozót, és ennek így is kell lennie. Az általuk alkalmazott irányelvek védelmet nyújtanak nekem a munkahelyemen."

Christine Beckett, Sokszínűségi Bajnok, UK

A Teva büszkén ünnepel

A Teva támogatja az LMBTQ+ közösséget. Szenvedélyesen törődünk az embereinkkel, és lehetővé tesszük LMBTQ+ kollégáink számára, hogy önmagukat adhassák a munkahelyükön. Különbözőségeink megkülönböztetnek és együttesen erősebbé tesznek bennünket. Az előítéletek megszüntetése révén arra tudjuk használni különbözőségeinket a munkahelyen, hogy együtt alkossunk, ötleteljünk és még jobb döntéseket hozzunk.

Az egyéni képességek gondozása

A munkavállalók egy sor egyéni munka- és élettapasztalattal érkeznek a vállalatunkhoz, így mindenkinek a tarsolyában akad valami a Teva számára. Talán elsőre egyértelműnek tűnik az irány, mi azonban segítünk Önnek eljutni a célhoz, hiszen minden támogatást és útmutatást biztosítunk, amely ahhoz szükséges, hogy Ön szárnyaljon és a legtöbbet ki tudja hozni önmagából.

Meggyőződésünk, hogy ha hatást szeretnénk gyakorolni a társadalomra és a világot egy jobb hellyé szeretnénk tenni, akkor saját magunkkal kell kezdeni a változást. A Tevánál élen kell járnunk a sokszínűség és a befogadó magatartás tekintetében, hiszen ezzel más szervezeteket is arra ösztönözhetünk, hogy a kövessék a példánkat, hogy együtt változást érhessünk el a társadalomban.

Az alábbiakban arról beszélnek munkatársaink, hogy számukra mit jelent a befogadás és sokszínűség a Tevánál.

Isabel Vinas Fernandez, HR manager, Spain

Isabel Vinas Fernandez

HR vezető, Spanyolország

Számomra a sokszínűség a változatosságot jelenti, ahol mindenféle típusú ember jelen van, örömmel fogadják a különbözőséget, ugyanakkor támogatják egymást abban, hogy ne érezze senki kívülállónak magát.

Ismael Sauter-Medical Affairs Advisor, Brazil

Ismael Sauter

Medical tanácsadó, Brazília

A sokszínűségről és befogadásról szóló párbeszéd olyan környezetet teremt, amelyben a munkavállalók még inkább érezhetik az egyenlő bánásmód és tisztelet megnyilvánulását. Ennek eredményeként pedig egy olyan plurális vállalat jön létre, ahol önmagunk lehetünk és hangot adhatunk az ötleteinknek.

Gusztáv Kovacs-Assoc Dir, OTC Marketing, Hungary

dr. Kovács Gusztáv

OTC Marketing vezető, Magyarország

Mindannyian kicsit különbözőek vagyunk, és éppen emiatt alkotunk remek csapatot.

Marie Evangelisto Doyle-Director, GLP/GCLP R&D Quality, US

Marie Evangelisto Doyle

Minőségügyi igazgató, GLP/GCLP K+F, Egyesült Államok

Számomra a sokszínűség és befogadás azt jelenti, hogy nem kell erőfeszítéseket tennem önmagam igazolására azért, hogy egyenlően kezeljenek.

Mariana Sanchez-Sr Manager, Corp Communication & Government Affairs, Mexico

Mariana Sanchez

Szenior menedzser, vállalati kommunikáció és kormányzati ügyek, Mexikó

A sokszínűség az alapanyag, a befogadás pedig a maga a mesterség. Azzal, hogy mindenki biztonságban és a közösség tagjának érzi magát, egy fantasztikus műremeket hozhatunk létre, ahol minden vélemény számít és az emberek sikereket érnek el.

Javier Telez-Sr Manager, Corp Communication & Government Affairs, Spain

Javier Telez

Szenior menedzser, vállalati kommunikáció és kormányzati ügyek, Spanyolország

A sokszínűség megnyitja az utat az innováció előtt és ösztönzi a piaci növekedést. Fokoznunk kell az általunk tett erőfeszítéseket annak érdekében, hogy a vezetői pozícióban lévők higgyenek a különbözőségben rejlő erőben és előnyt kovácsoljanak abból.

Shakeel Shahid-Pharmacovigilance Associate, Switzerland

Shakeel Shahid

Farmakovigilanciai munkatárs, Svájc

A befogadó közeg segít abban, hogy érezzem, ide tartozom, elkötelezett és motivált vagyok, ugyanakkor a személyes karriercéljaim tekintetében is előre visz és ezáltal jobb eredményeket tudok elérni.

Karthik Balasubramanian-Director, Research and Development, USA

Karthik Balasubramanian

Kutatás-fejlesztési igazgató, Egyesült Államok

A befogadás és sokszínűség számomra azt jelenti, hogy megmutatom a gyermekeimnek, hogy azok az emberek is érhetnek el sikereket, akik úgy néznek ki és úgy beszélnek, mint ők.

Selvinaz Kocak-Head, BI & Business Support, Switzerland

Selvinaz Kocak

Vezető, üzleti adatelemzés és támogatás, Svájc

Számomra a befogadás és sokszínűség azt jelenti, hogy önmagamat adhatom és elfogadnak olyannak, amilyen vagyok. Egy szép csokorhoz is sok különböző virág kell.

Zubair Ahmad-Manager, Quality Assurance, India

Zubair Ahmad

Minőségbiztosítási vezető, India

Egy sokszínű és befogadó munkahelyen mindenki – a személyétől és szokásaitól függetlenül – a közösség egyenjogú tagjának érezheti magát és minden területről kaphat támogatást.

Kim Innes-General Manager, UK and Ireland

Kim Innes

Vezérigazgató, Egyesült Királyság és Írország

A befogadással és sokszínűséggel kapcsolatban saját személyes vállalásom, hogy folyamatosan lebontom a falakat, minden lehetőséget megvizsgálok arra, hogy még változatosabb nézőpontokat hozzak a közösségbe, valamint a munkavállalókat is felelőssé teszem a befogadó és nyitott munkakörnyezet megteremtéséért, ahol identitástól vagy származástól függetlenül mindenki kibontakozhat.

beryl-a-ojwang, Medical Science Liaison, USA

Beryl A. Ojwang

MSL, Egyesült Államok

Akkor lehet igazán kibontakozni és fejlődni, amikor az ember gondolatait, tudását és képességeit megbecsülik, és olyan környezetben van, ahol elfogadják.