Minőség, amelyben bízhat

Attól a pillanattól kezdve, hogy elindul a kutatás-fejlesztés, egészen addig, hogy a gyógyszerek eljutnak a betegekhez, a Teva minőség iránti elkötelezettsége nem ismer kompromisszumot.

A Teva kiterjedt globális gyártási hálózata mintegy 25,000 alkalmazottat foglalkoztat több mint 30 ország 70-nél is több gyártóhelyén01

Magyarországi gyártóhelyeink


A Teva Gyógyszergyár Zrt. a vállalatcsoport egyik legfontosabb gyártó- és K+F központja, mind a hatóanyagok, mind pedig a készgyógyszer előállításának területén. Hazai gyáregységeiben 1,700 munkatárs dolgozik.

A debreceni és sajóbábonyi gyógyszeralapanyag-gyártás a Teva hatóanyaggyártásának stratégiai színterei, mely nemcsak az ezen a területen dolgozó munkatársak létszámából derül ki, hanem az előállított mennyiség és értékesítés volumenéből, valamint a kutatás-fejlesztési és műszaki projektek számából is. A kollégák kimagasló szaktudására, valamint a telephely egyedülálló technológiai felszereltségére építve a magyarországi gyártóegységek váltak a Teva csoport globális fermentációs központjává.

A piac és a betegek igényeinek maximális kielégítésének érdekében folyamatos fejlesztés és bővülés jellemzi ezt a szakterületet, így olyan beruházások valósulhattak meg az elmúlt években, mint a 2018-ban felavatott caspofungin gyártóüzem, vagy a 2005-ben átadott  sajóbábonyi telephely. A két telephelyen előállított termékeket európai, amerikai és ázsiai piacokon értékesíti a vállalat.

A Teva Gyógyszergyár Zrt. debreceni telephelyének másik meghatározó tevékenysége a készgyógyszer előállítása. A gyógyszerformák között találunk bevonatos és bevonat nélküli tablettákat, valamint  lágy- és keményzselatin kapszulákat. Évente több mint 500 féle készítményt állítanak itt elő, melyek Európában, Kanadában, Izraelben és Ázsiában segítik a betegek gyógyulását.

A debreceni telephelyen gyártott generikus termékek portfóliója az elmúlt években folyamatosan nőtt, így mára a Teva-csoport késztermék gyártásának egyik legkomplexebb gyáregysége. Az előállított termékek gyártási- és csomagolási volumennövekedése olyan beruházásoknak köszönhető, mint a 2008 és 2013 között 100 millió USD értékben megvalósuló MegaPlant projekt, vagy a legutóbbit említve, a 2018-ban átadott készgyógyszergyártó sor. A betegigények gyors kiszolgálásának érdekében a vállalat szakemberei folyamatosan a lehető legrugalmasabb gyártás megvalósításán dolgoznak.

Debrecen a generikumok kutatásának és fejlesztésének területén is nemzetközileg jegyzett kimagasló szaktudással és infrastrukturális felszereltséggel rendelkezik. Itt található a Teva négy legjelentősebb szilárd fejlesztőközpontja közül az egyik, mely Európában egyedüliként fejleszt generikus termékeket.  A gyógyszereket és étrendkiegészítőket is fejlesztő kutatóközpont olyan piacokkal rendelkezik, mint az EU, USA, Kanada, Izrael, Latin-Amerika és Ázsia. Munkatársainak széleskörű szakmai tudását jól jelzi, hogy egyedülálló módon citotoxikus anyagokat is teljes körűen tudnak fejleszteni, és a szilárd gyógyszerformák széles palettájával (tabletta, lágy-és keményzselatin kapszula, pezsgőtabletta, inhalációs por stb.) dolgoznak.

A Teva globális kutatás-fejlesztésben egyesíti a generikus és speciális gyógyszerek területén szerzett tudását, hogy megfeleljen a betegek igényeinek, úgy, hogy integrálja gyógyszerfejlesztési képességeit, eszközeit, szolgáltatásait és technológiáit.

Arra törekszünk, hogy kiváló minőségű generikus és speciális gyógyszereket juttassunk el a különböző piacokra - gyorsan és hatékonyan. Számos üzleti területünk járul hozzá ennek megvalósításához, a kutatás-fejlesztéstől, a minőségbiztosításon,  a törzskönyvezésen, a tudományos és logisztikai támogató funkciókon és az ügyfélszolgálaton át, a marketingig és az értékesítésig.

A Teva előnye a vertikális integráltság, ami azt jelenti, hogy gyógyszer-hatóanyagaink (az API-k) jelentős részét saját hatóanyaggyártó vállalatunk, a TAPI biztosítja. A TAPI valóban egyedülálló hozzáférést biztosít az általános és exkluzív hatóanyagokhoz a gyógyszerfejlesztés korai szakaszától kezdve, lehetővé téve ezzel a generikus termékek időben történő piaci bevezetését.

Minőségbiztosítás


A Teva minőség iránti elkötelezettsége nem ismer kompromisszumot, ezért a legmagasabb minőségi és jogszabályi előírások szerint gyártjuk termékeinket. Ennek fontosságát a gyógyszerek fejlesztésének és gyártásának minden szakaszában nyilvánvalóvá tesszük. Valamennyi gyártási folyamatunkat validáljuk, minden termékünket a legmodernebb berendezésekkel teszteljük és hitelesítjük a gyártási folyamat során, amely garantálja a legmagasabb minőségi és szabályozási előírások betartását.

A Teva globális gyártásért felelős részlege elkötelezett a globális ellátási lánc teljesítményének optimalizálása iránt, az első nyersanyagok beszerzésétől kezdve a gyógyszereink betegekhez való eljuttatásáig. Tudjuk, hogy az időbeni, megbízható és költséghatékony globális disztribúció kritikus fontosságú ahhoz, hogy az ügyfelek és a betegek biztonságos, hatékony és kiváló minőségű termékekhez jussanak ott és akkor, amikor szükségük van rá. Nagy kapacitású és technológiailag fejlett disztribúciós létesítményeink teszik lehetővé számunkra, hogy minőségi termékeinket gyorsan és megbízhatóan juttassuk célba.


Referenciák

  1. Back to contents.

    2018 Teva globális műveletek belső adatai alapján

Megosztás