Véradóbarát Munkahely címet nyert a Teva

Nemcsak tudásukkal és elhivatottságukkal tesznek azért a Teva Gyógyszergyár Zrt. dolgozói, hogy segíthessenek az embereknek, hiszen a Tevánál több évtizedes hagyománya van a véradások szervezésének, mellyel a munkatársak évente átlagosan négy alkalommal segítenek feltölteni a vértartalékokat.

Ráadásul nemcsak sokszor adnak vért a Tevások, hanem sokan is. Alkalmanként 40-50 munkatárs vesz részt ezeken az eseményeken, számuk folyamatosan nő, a nyári, vértartalék szempontjából kritikus időszakban pedig kiemelkedő létszámmal mennek el vért adni a dolgozók. 

Ebben az évben a gyógyszergyártó 26 olyan kollégát jutalmazhatott meg, akik véradóként jubiláltak. Van olyan Tevás, aki több mint 25 éve adott először vért, 2023-ban pedig már kilencvenszeres véradóvá vált. És még csak nem is ez csúcs a Tevánál! Akad olyan, ma már nyugdíjas munkatárs, aki már a századik véradását is teljesítette.

Mindez jól mutatja, mennyire fontos a Tevások számára, hogy segíthessenek az embereknek és tegyenek a jobb egészségért. A dolgozókhoz hasonlóan ebben elkötelezett maga a Teva Gyógyszergyár Zrt. is. A vállalat minden segítséget, támogatást megad, hogy minél több eredményes véradás helyszíne lehessen a stratégiai jelentőségű debreceni telephely – például jutalmazza a véradókat –, így hozzájárulhat az ország biztonságos vérkészletének fenntartásához. 

Ezt az elkötelezettséget jelzi többek között az, hogy a társaság 2023-ban újra elnyerte a Magyar Vöröskereszttől a Véradóbarát Munkahely címet. A kitüntetést Radovan Toman, a Teva telephelyi vezérigazgatója vette át 2023. november 24-én.

Woman donating blood holding a heart