Támogatások

Állami és európai uniós támogatások

Kedvezményezett neve: Teva Gyógyszergyár Zrt.

A projekt címe: Új generikus gyógyszerhatóanyagok fejlesztése
A szerződött támogatás összege: 324.986.710 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 35.87%

A projekt összefoglalója:

Debrecen a Teva stratégiai fontosságú gyártókomplexuma, mind hatóanyaggyártás, mind pedig késztermékgyártás tekintetében és a telephely K+F tevékenysége is kiemelkedő. A cég küldetése, hogy olyan magas színvonalú gyógyszerhatóanyagokat és késztermékeket fejlesszen ki és állítson elő, melyeket számos betegség terápiájában sikeresen lehet használni.

Az „Új generikus gyógyszerhatóanyagok fejlesztése” projekt keretében több új generikus hatóanyag kifejlesztését tervezi a vállalat, olyan terápiás területeken, mint daganatterápia, antiinfektívumok, anyagcsere-betegségek és aneszteziológiai jellegű hatóanyag. A fejlesztői munka olyan szintetikus vagy fermentációs folyamatok kifejlesztésére fókuszál, melyeknek köszönhetően a generikus hatóanyagok az innovátor készítményével azonos, vagy azt felülmúló minőségben állíthatók elő, biztosítják a megfelelő gyógyszerforma kifejlesztéséhez szükséges fizikai paramétereket és egy költséghatékonyabb előállítást tesznek lehetővé.

A K+F tevékenység mindig is a hosszú távú fejlődés záloga volt, annak kiindulópontja, így e projektnek is köszönhetően a Teva, a térség jelentős ipari szereplőjeként, újabb lépést tesz annak érdekében, hogy a generikumok területén megszerzett vezető helyét továbbra is biztosítja.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.12.14
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2015-00498


Kritikus betegségek elleni innovatív és generikus gyógyszerkészítmények fejlesztése a Teva Gyógyszergyár Zrt. Debrecen és Gödöllői telephelyén

teva_krit_bet_elleni_teleph

A támogatás mértéke (%-ban): 27,7

A projekt tartalmának bemutatása: Mintegy 6 milliárd forint értékben valósul meg generikus és innovatív fejlesztés a Tevánál. A projekt eredményeként a debreceni Generikus Kutatás-Fejlesztési Igazgatóság originális termékekkel bioekvivalens generikus termékek kiemelkedően magas színvonalú fejlesztését valósítja meg, többek között az onkológiai, a szív és érrendszeri, valamint a központi idegrendszeri megbetegedések területén. A TEVA gödöllői Generikus Kutatás-Fejlesztési Igazgatósága steril gyógyszerkészítményeket fejleszt, többek között anyagcsere és emésztőrendszeri megbetegedések, szisztémás fertőzések és légzőszervi megbetegedések kezelésére. Az innovatív Kutatási Igazgatóság központi idegrendszeri, onkológiai, autoimmun, gyomor-bélrendszeri, légzőszervi és nőgyógyászati betegségek kezelésére irányuló új gyógyszerek fejlesztésében vesz részt, együttműködve a Teva más kutatóközpontjaival.

A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2016.12.15


Generikus szilárd gyógyszerformák fejlesztése a TEVA Gyógyszergyár Zrt-nél 2012-2014 között

Teva_USZT_A_tipusu


Parenterális gyógyszerek fejlesztése a TEVA Gyógyszergyár Zrt-nél 2012-2013 között

 Teva_USZT_A_tipusu

A projekt kapcsán készült sajtóközlemény itt tekinthető meg >


Szilárd gyógyszertermék-gyártás kapacitásának bővítését és hatékonyságának javítását célzó munkahelyek megtartását és bővítését biztosító beruházás a TEVA Gyógyszergyár Zrt. debreceni telephelyén

USZT_logo

A debreceni székhelyű TEVA Gyógyszergyár Zrt. 1.803.702.875 Ft elszámolható költséggel kapacitásbővítési beruházást tervez debreceni gyárában. A beruházás célja, hogy a meglévő termelési technológiát fejlesztve többletkapacitás jöjjön létre, és emellett és a kis volumenű szilárd gyógyszerek gyártásának hatékonysága is javuljon. Ezzel tovább erősödik a magyarországi TEVA leányvállalat versenyképessége a cégcsoporton belül. A beruházás keretében 10 új munkahely létesítésére is sor kerül.

 

Kivitelezés ideje: 2012. 04. 02. – 2013. 12. 31.
Támogatási összeg: 361.801.152 Ft
Kedvezményezett neve és címe: TEVA Gyógyszergyár Zrt., 4042 Debrecen, Pallagi út 13.
Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: MAG-Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt, 1539 Budapest Pf. 684
Közreműködő szervezet honlapja: http://magzrt.hu/
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja: www.nfu.hu 

A projekt kapcsán készült sajtóközlemény itt tekinthető meg >

 

A projekt befejezéséről készült sajtóközlemény >

EU_logo

MM_logo


A TEVA Gyógyszergyár Zrt. munkavállalóinak képzése

kepzesi_programok


High Potent részleg kialakítása TEVA Gyógyszergyár Zrt.-nél

High Potent részleg kialakítása TEVA Gyógyszergyár