Látni, átélni, érezni: illatélmény a Teva-kocsin!

Még olaszországi fákon volt a mandarin, Spanyolországban érett a citrom, amikor Magyarországon izgalmas terv körvonalazódott a Debreceni Virágkarneválra készülő Teva-csapatnál. Az első interaktív virágkocsi megalkotása után úgy határoztak, idén is nagy újítással lepik meg a közönséget. Nemzetközi csapatmunka és megannyi friss gondolat kellett hozzá, de a tevások megalkották: jön a karnevál történetének első illatozó virágkocsija!

Ne csak látni és kipróbálni, de érezni is lehessen az idei virágkocsit! – vetődött fel az ötlet, és több sem kellett a kihívásokat kedvelő Teva-csapatnak, máris belevetették magukat a munkába, hogy aztán szakértők összefogásával, nemzetközi kapcsolatokat is mozgósítva megalkossák a Debreceni Virágkarnevál történetének első illatos kompozícióját.

A természet védelmének fontosságát üzenve és a gyógyítás gyökereire is utalva idén egy gyógynövényekkel teli erdőt formál a Teva-kocsi, méghozzá úgy, hogy a látogatók egy rövid sétát is tehetnek benne. A csapatnak olyan megoldást kellett választania, amellyel úgy tudnak hatni egy újabb érzékszervünkre, hogy azzal kiteljesítik a látványt és az erdei séta nyújtotta élményt.

Az illatkompozíció megalkotásához a Teva segítségül hívta a szakma egyik kiemelkedő alakját, Molnár Katát, aki közel húsz éve foglalkozik professzionális szinten az illatokkal és gyógynövényekkel, továbbá elkötelezett a természetes összetevők mellett. Bár a szakember sokféle projektben vett már részt, az illatos Teva-virágkocsi ötlete még őt is meglepte – és persze azonnal meg is ihlette.

Molnar_Kata_vegyesz.jpeg

Több variáció után készült el a végleges illat, ám a megalkotásához hasonlóan az előállításhoz szükséges alapanyagok beszerzése is igazi nemzetközi csapatmunkát igényelt. Az alkotóelemek közül nélkülözhetetlen mandarin még Olaszország déli vidékén a fákon volt, a karneváli hangulatot hozó citrom Spanyolországban érett, és a levendulaaratásra is várni kellett. A virágkocsin megjelenő fa megidézésére fenyőkivonatot és a benzoin fa gyantáját alkalmazták.

Szerencsére időben megérkeztek az illat előállításához szükséges alapanyagok. Így minden készen áll ahhoz, hogy debütálhasson a karnevál első illatos kocsija, ahol mohapárnák lesznek a forrásai a friss, meleg, fás illatnak, amelyben visszaköszön a nyári derű, az egészség és a fenséges természet ereje.

Megosztás