Millió cseppnyi önzetlenség – újra vért adtak a „Tevások”

Nap mint nap azért dolgoznak a Teva Gyógyszergyár Zrt. munkatársai, hogy olyan készítményeket állítsanak elő, amelyek a lehető leghatékonyabban segítenek a betegségek leküzdésében, az egészség megőrzésében. Ez az elhivatottság természetesen a munkaidő végén sem szűnik meg, jó példa erre az, hogy a gyógyszergyár évtizedek óta elkötelezett partnere a véradásoknak, és megannyi Teva-munkatárs vesz részt a cégnél rendszeresen szervezett, már hagyományosnak számító véradásokon. A Teva büszke arra, hogy már 2011-ben kiérdemelte a Véradóbarát munkahely címet a Hajdú-Bihar Megyei Vöröskereszttől, amellyel azóta is kiváló a kapcsolata.

2020-ban eddig már négy alkalommal szerveztek véradást a Tevánál, az idei utolsó, ötödik véradást pedig november 18-án tartották. A járványhelyzet miatt fontos megemlíteni, hogy az elrendelt szigorú előírások és óvintézkedések alapján az Országos Vérellátó Szolgálat vállalta a vérgyűjtés epidemiológiai szempontból biztonságos lebonyolítását.

Bár Magyarországon egyre többen értik meg, hogy vérükkel valóban életeket menthetnek, még mindig gyakori, hogy toborozni kell a véradókat – de nem a Tevánál! A Teva rendkívül büszke arra, hogy a gyár munkatársai közül minden alkalommal rengeteg az önként jelentkező, akik önzetlen segítségükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy jobbá tegyék vagy megmentsék embertársaik életét.

Azt, hogy a Teva-munkatársak mennyire elhivatottak az egészség védelme mellett, alighanem mindennél jobban mutatja az, hogy volt olyan év, amikor közel kétszáz kolléga adott vért, illetve a gyógyszergyárnak van több, húszszoros véradó munkatársa, de akad olyan kolléga is, aki kilencvenszeres véradóként több mint harminc éve rendszeresen vérét adja embertársaiért.

Megosztás