Bemutatjuk az Emberarcú Egészségért díj 2022 győzteseit

Emberarcú Egészségért díj 2022

Összefoglaló videó

Emberarcú Egészségért díj 2022

Összefoglaló videó

Nézze meg a videót Emberarcú Egészségért díj 2022

A 2022-ben első alkalommal meghirdetett Emberarcú Egészségért díjra 140 nevezés érkezett, ami minden várakozásunkat felülmúlta. Örömmel láttuk, hogy a betegek életminőségét pozitívan befolyásoló emberközpontú kezdeményezések milyen széles körben léteznek Magyarországon.

A nagyszámú pályázatból a belső zsűri választotta ki a 12 döntős projektet, akik közül a Teva munkatársai szavazták meg a 4 győztest. Ezen felül a zsűri egy különdíjat is kiosztott. Az Emberarcú Egészségért díj 2022 ünnepélyes eredményhirdetését december 2-án tartottuk Budapesten az UP Rendezvénytérben.

Ismerje meg a nyerteseket közelebbről!

Amigos a gyerekekért Alapítvány

Kibontás/összecsukás váltása

"Önkénteseink a nyelvtanuláson túl felzárkóztató foglalkozásokkal segítik a gyerekek visszailleszkedését a társadalomba, vagy kézműveskedéssel, társasjátékokkal feledtetik a kórházi kezelések sokszor nehéz óráit. A velük töltött időben motiváljuk őket, hogy ne adják fel a reményt és az álmaikat, és úgy térhessenek vissza az iskolába, hogy nem maradtak el társaiktól a távol töltött időben sem. A szülő számára is öröm, hogy a gyermek nem a fájdalmairól, hanem az új, zöld pulcsis barátairól mesél, és hogy milyen új, izgalmas dolgot tanult tőlük."

https://amigos.hu/

"Egy gyerek elsődleges kifejezési módja a játék, a mese és a kreatív alkotás, melyek a lelkükben felgyülemlett feszültséget könnyebben feldolgozhatóvá teszik. Terápiáinkon a gyerek a betegség passzív elszenvedőjéből aktív, cselekvő szereplővé lép elő, én-ereje nő, szorongása oldódik. Terapeutáink komplex módon alkalmazzák a különböző pszichoterápiás módszereket, melyek mind egy célt szolgálnak, a gyerekek betegséggel történő megküzdésének támogatását."

https://mosolyalapitvany.hu/

"A sugárkezeléseket leggyakrabban lineáris gyorsítóval végezzük, melynek megértéséhez elengedhetetlen a gyakorlati bemutatása is. Ezért LEGO-elemekből építettem egy kis lineáris gyorsítót, amit szemléltetésre használok. A sugárkezelés folyamata azonban több, mint maga a besugárzókészülék működése, ezért gyerekeimmel elkészítettük egy orvosi lineáris gyorsító teljes méretarányos LEGO-makettjét és egy sugárkezelésről szóló kisfilmet."

"A zene gyógyító erővel bír. A narkózis előtti feszült percek kissé oldódnak, orvos és páciens kapcsolata áthangolódik, emberarcúvá válik a légkör. A műtőbe érkező beteget számtalan inger éri, de ha az altatóorvos olyat csinál, ami kizökkenti a beteget az operáció előtti stresszből: lágyan megsimogatja a fejét, a karját, majd jön a fejhallgató, a zene, a szituáció rögtön más színt kap a betegek lelkében."

KORE Koraszülöttekért Országos Egyesület

Kibontás/összecsukás váltása

"A koraszülés súlyos krízishelyzet a családnak, hirtelen csöppennek a szülők egy teljesen idegen, félelmetes helyzetbe. Az egyedi, szigorú szabályok alapján kézzel készített, színes, vidám, horgolt polipok segítik a babát, hiszen a magzati korból megmaradt fogóreflex miatt előszeretettel fogják meg, húzzák ki a gyógyulásukat támogató szerelékeket. Az inkubátorba bekerülő KORIP 8 csápjának valamelyikére ráfog a gyermek, ezzel biztonságban érzi magát, a szaturáció és pulzus helyreáll. 2022-re már mintegy 26,000 csápos került a koraszülött babákhoz."

https://koraszulott.com/

Megosztás