Jeff Breece

Jeff Breece

Alig töltötte be a 47. életévét, amikor Jeff súlyos szívinfarktust szenvedett. Viszonylag fiatal volt, és nem tapasztalt előjeleket.

  • Hely: Ohio, Egyesült Államok

Bevezetés

Jeff műszaki tanácsadó, aki a felhő alkalmazások és egyedi fejlesztések területén dolgozik számos érdekes ügyféllel. Magánéletét tekintve férj, lelkes túrázó és futó. A JeffBreece.com weboldalán többek között túrázási kalandjairól és a szívbetegséggel való együttélés mindennapjairól ír.

Jeff emellett aktív tagja az Amerikai Szív Társaság segítő hálózatának (American Heart Association Support Network), amely támogatja mind a túlélőket, mind a gondozókat a szívbetegség utóhatásainak kezelésében.

Állapotának rövid története

Életem minden szempontból megváltozott a szívrohamom után, a depresszió, a szorongás és a pánikrohamok állandó társaimmá váltak. De nem minden volt rossz. Sok olyan dolgot fedeztem fel magamban, amire mindig is képes lettem voltam, de korábban rejtve maradtak előttem.

Elkezdtem 5, 10, 15 kilométeres távokat futni, majd félmaratont és maratont. Majd a pánikrohamok leküzdésére elkezdtem hegyet mászni és túrázni azzal a szándékkal, hogy rákényszerítsem magam arra, hogy a katasztrófa-gondolkodás helyett az élet szépségeire és az általa kínált lehetőségekre összpontosítsak.

A szívbetegségem gyógyíthatatlan és krónikus, ugyanakkor nem teljesen hiábavaló. Bár tudom, semmi sem tart örökké, életem legjobb korszakát élem most, és mindent megteszek azért, hogy jól legyek, hiszen sikerült túlélnem valamit, ami meg is ölhetett volna.

Minden nap egy ígéret. Rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki belőle.

NPS-HU-NP-00036


A cikk szerzője Jeff Breece

Jeff Breece

Túlélni egy szívinfarktust és megtanulni újra élni

Jeff Breece
Bővebben

Túlélni egy válságot - lépésről lépésre Hat jótanács a katasztrófa-gondolkodás kezeléséhez válság idején

Jeff Breece
Bővebben