MAGYARORSZÁG
Danielle Newport Fancher

Danielle Newport Fancher

Danielle Newport Fancher író, a migrénesek szószólója, és a 10: A Memoir of Migraine Survival (Egy migrén túlélő emlékiratai) című mű szerzője.

Alapvetően az a bélyeg bosszantja, miszerint a migrén „csak egy fejfájás”, és küldetésének tűzte ki ennek a felfogásnak a megváltoztatását. Fancher a Skidmore College-ban tanult, ahol üzleti management szakon szerzett egyetemi diplomát. Jelenleg Manhattanben él, és szabadidejében kedvenc kávézójában, a Gramercy parkban lehet vele írogatás közben találkozni. Kövesse őt az Instagramon, a Twitteren vagy a Facebookon @MigraineWriter.

Betegségének rövid története

Tizennégy éve vannak migrénes rohamaim, s ebből tíz éve számítok krónikus betegnek. A migrénes agyam továbbra is zavarba ejti az orvosaimat, akik az ország legjobb neurológusai és migrén szakorvosai közé tartoznak. Sok éven át magam is mindent megtettem azért, hogy legyőzzem a migrént, vajmi kevés sikerrel. Volt, hogy befeküdtem kezelésre egy speciális neurológiai központba, de volt olyan is, hogy felmondtam az állásomat, hogy Costa Rica-ban, a tengerparton éljek, mert már feladtam minden reményt a migrénmentes életre.”

NPS-HU-NP-00026