Jelentős gyógyászati segédeszköz adomány

Elektromos mopedekkel és kerekesszékekkel is segített a Teva Gyógyszergyár Zrt.

Jelentős mennyiségű és értékű gyógyászati segédeszközt - többek között elektromos mopedeket, kerekesszékeket, törött, műtött végtagok rögzítésére alkalmas végtagrögzítőket és speciális gyógyászati célra készített fehérneműket - adományozott a Teva Gyógyszergyár Zrt. a Magyar Református Szeretetszolgálatnak (MRSZ) 2018. augusztusában.

Az MRSZ az adományozás minden szükséges jogi és technikai feltételének eleget tett, biztosítva a gyógyászati segédeszközök felhasználásának szakmai feltételeit, továbbá a felhasználás ellenőrzését, megfelelve ezáltal a gyógyászati segédeszközök adományozásáról szóló törvényi szabályozásnak.

„A hazai piac egyik vezető gyógyszergyártó- és forgalmazó vállalataként célunk, hogy lehetővé tegyük a betegek számára a gyógyulást, a jobb életminőség elérését. A gyógyászati segédeszközök adományozásával egy kiemelkedő volumenű, a Teva életében is jelentős társadalmi felelősségvállalási kampány valósult meg, hiszen a Magyar Református Szeretetszolgálat partnerségével több mint tízezer rászorulón tudtunk segíteni” – foglalta össze Tóth Xénia, a Teva Gyógyszergyár Zrt. kommunikációs vezetője az összesen 119 raklapnyi felajánlás jelentőségét, amelynek egyébként a szállításában is segédkezett a debreceni székhelyű vállalat.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Kárpát-medencei segítő tevékenysége során kiemelten fontosnak tartja, hogy folyamatos támogatásait ki tudja egészíteni olyan tárgyi adományokkal, melyekre a rászorulóknak szüksége van, de saját forrásból nem tudják megvásárolni. A Teva Gyógyszergyár Zrt. adománya is abban segítette őket, hogy ezt a munkát professzionálisabban, költséghatékonyabban és a támogatottak számát növelve tudják ellátni.

Az adományok sorsáról bővebben a jobbadni.hu weboldalon és hivatalos Facebook-csatornáján számolt be az MRSZ.

Megosztás