Sarah Rathsack

Sarah Rathsack

Sarah Rathsack 5 éves kora óta él migrénnel, s több mint 10 éve krónikus beteg.

  • Hely: Ohio, Egyesült Államok

Édesanya, feleség, a szülei lánya, tanár, kutyaimádó és utazó, aki a számára elérhető legegészségesebb és legboldogabb életformát kutatja. Azért hozta létre a My Migraine Life (Migrénes életem) című blogot, hogy megmutassa az embereknek, hogy nincsenek egyedül, s azt reméli, hogy másokat is képes motiválni és tanítani. Megtalálja őt a Facebookon, a és az Instagramon is.

Betegségének rövid története

„5 éves koromban kezdődtek a migrénes rohamaim, de csak a középiskolában diagnosztizálták, amikor a hormonok is elkezdtek szerepet játszani a migrénben. Sok éven át csak epizodikus fejfájásaim voltak (azaz havonta tizenötnél kevesebb rohamom volt), és ez idő alatt számos kiváltó tényezőt fedeztem fel, mint például az időjárás, bizonyos ételek, a hidratáció, a fizikai megerőltetés, zajok, hangok és az alvás. A főiskola után az epizodikus migrénem krónikussá vált és naponta előjött. A felnőttkori stressz és a speciális oktatásban végzett munkám megváltoztatta az életemet és az agyműködésemet. 

A migrén mindkét terhességemet végigkísérte, és nagyon megnehezítette ezeket az időszakokat. A szülés után otthon maradtam a gyerekekkel, és elindítottam a My Migraine Life (Életem a migrénnel) című blogomat. A bloggolással és a személyes történeteim megosztásával drasztikusan megváltozott az életem. Az egészség szószólójává váltam, anyagi forrásokat gyűjtöttem a migrénes és fejfájásos betegségek kutatásához és támogatásához, fontos információkat osztottam meg, értékeltem bizonyos termékeket, illetve rámutattam arra, hogy miért is több a migrén egy fejfájásnál.

Jelenleg az írás mellett óvodásokat tanítok, és az életemet az tölti ki, hogy megpróbálom mindenben megtalálni a jót. Fontosnak tartom, hogy hatást gyakorolhatok a következő generációra, és azt is, ha követőim egy kicsit jobban érzi magukat az ’Életem a migrénnel’ blogom hatására. Minden nap hálát adok azért, hogy értelmet ad az életemnek az, hogy segítséget próbálok találni a magam és minden más, migrénnel élő beteg részére. A fájdalom ellenére haladok a kijelölt utamon.”

NPS-HU-NP-00040


A cikk szerzője Sarah Rathsack

Hogyan beszéljen partnerével a migrénről?

Sarah Rathsack
Bővebben

Hogyan kezelem a migrénes szorongást?

Sarah Rathsack
Bővebben