Újabb jelentős adomány a Tevától

Gyógyászati segédeszközöket kapott a Katolikus Karitász

Jelentős mennyiségű és értékű gyógyászati segédeszközt - többek között elektromos mopedeket, kerekesszékeket, általános célú női és férfi lábbeliket és babaápolási terméket adományozott a Teva Gyógyszergyár Zrt. a Katolikus Karitásznak (KK), amelyet a következő hetekben juttat majd el a rászorulókhoz a segélyszervezet.

Az Katolikus Karitász az adományozás minden szükséges jogi és technikai feltételének eleget tesz, biztosítva a gyógyászati segédeszközök felhasználásának szakmai feltételeit, továbbá a felhasználás ellenőrzését, megfelelve ezáltal a gyógyászati segédeszközök adományozásáról szóló törvényi szabályozásnak.

A hazai piac egyik vezető gyógyszergyártó- és forgalmazó nagyvállalataként célunk, hogy lehetővé tegyük a betegek számára a gyógyulást és jobb életminőség elérését. Szeretnénk, ha munkánkkal értéket teremtve minden nap hozzátehetnénk az emberek jólétéhez.Fontosnak tartjuk, hogy törődjünk a betegekkel, az őket ápolókkal, valamint a velünk kapcsolatban álló közösségekkel, mely célkitűzésünknek egyik fontos mérföldköve a gyógyászati segédeszközök adományozása” – nyilatkozta Tóth Xénia, a Teva Gyógyszergyár Zrt. kommunikációs vezetője.

A Katolikus Karitász országos központja az egyházmegyei (regionális) központokkal együttműködésben az önkéntesek segítségével keresi meg azokat a rászorulókat, akik számára az adományok nagy segítséget jelentenek. Ezt a Karitász országos önkéntes hálózata teszi lehetővé, hisz önkénteseink saját településeiken jól ismerik a rászorulókat, azok családi körülményeit és mindennapi problémáit, így a segítség azokhoz tud eljutni, akik valóban rászorulnak az adott támogatásra.

Az adományokat minden esetben tételesen felmérik a Karitász munkatársai, így az átadáskor már használatba is vehetik azokat a támogatottak.

Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója elmondta: „Nagy örömmel köszönjük meg a felajánlott eszközöket, amelyekből több száz nehéz helyzetben élő, mozgásában korlátozott személynek tudunk segíteni. Számukra – egy elektromos moped például – lehetővé teszi, hogy elhagyják lakásukat, önállóan tudjanak ügyeket intézni vagy épp a napi bevásárlást elintézni. Ugyanígy nagy segítséget jelentenek azok a gyógylábbelik, amelyek sok idős embernek teszik könnyebbé a mindennapokat.”

Magyarországon a Teva25 éve van jelen és a hazai gyógyszerpiac egyik vezető vállalata, mely 2017-ben a legtöbb doboz gyógyszert forgalmazta. A vállalat eddig több mint 230 milliárd forintot ruházott be a hazai piacon, neve pedig összeforrt a minőségi, megfizethető áru készítményekkel és széles termékportfolióval, mely termékek többek között a szív, és- érrendszeri, az emésztőszervi, az urológiai, és az onkológiai betegségek kezelésében nyújtanak segítséget. Emellett az egészség megőrzésében jelentős szerepet játszó vitaminjainak és étrend-kiegészítőinek, a fogápolás,- és babaápolási termékeinek is évek óta bizalmat szavaznak a vásárlók.

A Teva debreceni, sajóbábonyi és budapesti telephelyein a kutatás-fejlesztési tevékenységtől az alapanyag-gyártáson, kész gyógyszergyártáson és törzskönyvezésen keresztül promócióig, marketingig és értékesítésig számos tevékenység folyik. A Teva magyarországi gyártóüzemeiből európai, amerikai és más piacokra is exportál, ezzel munkát adva 1800 hazai munkavállalónak.