Művelet folyamatban.
Magyar gyógyszergyártás világszínvonalon

Hírek
A TEVA leépítést tervez gödöllői üzemében


A TEVA leépítést tervez gödöllői üzemében

 

Budapest, 2017. május 16.

 

A TEVA Gyógyszergyár Zrt. (TEVA) létszámcsökkentést tervez gödöllői termelőüzemében, azzal a szándékkal, hogy 2018 végéig értékesíti vagy bezárja az üzemet. A terv a társaság globális hálózati működési stratégiájának részét képezi, amelynek célja, hogy a TEVA gyártókapacitását a piac és a betegek globális igényeihez tudja igazítani.

 

A tervek szerint a gödöllői üzem 2018. közepéig csökkentett kapacitással folytatja a termelést.

A TEVA mintegy 500 munkavállalót tervez leépíteni a következő hónapokban. A munkavállalói érdekképviseletekkel folytatott korrekt és méltányos, ugyanakkor hatékony konzultációt követően a TEVA igyekszik gondoskodni arról, hogy az érintett munkavállalók olyan juttatásokban részesüljenek, amelyek segíthetik őket abban, hogy új állást találjanak.

 

A TEVA aktívan keres új vevőt a gödöllői üzemre, és ebben együtt kíván működni a kormányzati szervekkel is.

 

A TEVA továbbra is teljes mértékben elkötelezett a társaság magyarországi működése iránt. A terv nem érinti a TEVA debreceni és sajóbábonyi üzemét, valamint a társaság magyarországi kereskedelmi egységét, amelyek együttesen több mint 2000 embernek adnak munkát. A TEVA továbbra is folyamatosan befektet a debreceni üzem működésébe, elsősorban a termelés, valamint a K+F tevékenység területén.

 

A TEVA folyamatos kapcsolatban van az illetékes kormányzati szervekkel.

 

További információ:

 

Paplanos Péter

magyarországi kommunikációs igazgató

peter.paplanos@teva.hu

 

 

 

VÉGE

Vissza...