Művelet folyamatban.
Magyar gyógyszergyártás világszínvonalon

Hírek
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Tovább fejlődik a Teva hazai gyártása


Újabb, 1,897 milliárd forintos ráfordítással történő, a hazai alapanyaggyártó és K+F tevékenységet érintő fejlesztésről döntött a Teva még 2012-ben. A fejlesztésnek köszönhetően többek között a központi idegrendszeri betegségek és a cukorbetegség területén valósulhattak meg kutatási és fejlesztési projektek, az alapanyaggyártásban pedig lehetővé válik például gombafertőzések és baktériumfertőzések elleni gyógyszerek alapanyagainak gyártása. A fejlesztési ráfordításokhoz 572,99 millió forint támogatási keretet biztosít a vállalatnak az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztő Operatív Program.

 

A Teva elkötelezett hazai gyártása és K+F tevékenysége folyamatos fejlesztése iránt. A vállalat az idei évben már megvalósított egy olyan, 1,8 milliárd forintos beruházási projektet, amely lehetővé tette, hogy a vállalat debreceni gyárában még gyorsabban alkalmazkodjon a gyártás a betegek igényeihez. Az újabb, 1,9 milliárd forint összegre tervezett fejlesztéssel sor kerülhetett többek között kutatás-fejlesztési innovációs célt szolgáló új műszaki berendezések, gépek, műszerek beszerzésére is, amelyek segítségével az olyan jelentős, népbetegségnek számító terápiás területeken, mint például a cukorbetegség vagy vírusfertőzések, lehetséges a gyógyszerkészítmények fejlesztése. A bejelentett fejlesztés az alapanyaggyártás területén is továbblépést jelent. Amellett, hogy lehetővé vált új, világszerte keresett gyógyszerkészítmények alapanyagainak gyártása, a Teva további 5 millió dollár értékben hajtott már végre úgynevezett projektet támogató beruházást.

 

A gyártás és K+F tevékenység fejlesztésével tovább erősödhet a vállalat pozíciója mind a hazai, mind pedig a nemzetközi betegellátásban. Jelenleg minden hetedik doboz készítmény a Tevától jut el a magyar betegekhez, a Debrecenben, Gödöllőn és Sajóbábonyban készülő világszínvonalú gyógyszerek és gyógyszeralapanyagok pedig a magyar betegek ellátása mellett a világ mintegy 80 országában segítik az orvosok gyógyító munkáját és az egészségmegőrzést. A vállalat több mint 3.000 embernek ad munkát Magyarországon, beszállítóin keresztül pedig 10.000 magyar család megélhetését segíti. A Teva a gyógyítás mellett az egészségmegőrzés területén is aktív, számos szűrő- és felvilágosító programot támogat, valamint hozzájárul a magyar sporthoz, kultúrához és oktatáshoz is.

 

 

 

További információ kérhető:

Paplanos Péter kommunikációs vezető, Teva Gyógyszergyár Zrt.

peter.paplanos@teva.hu

06 30 475 20 61

Vissza...