Művelet folyamatban.
Magyar gyógyszergyártás világszínvonalon

Hírek
13 hallgató a döntőben

Közel 60 pályamunka érkezett arra az innovációs pályázatra, melyet a Debreceni Egyetem hallg atói számára írtak ki tavaly év végén. A döntőbe bekerült 13 pályamunka változatos és kreatív ötletekre épül, így hamarosan megtudhatjuk: mitől intelligens egy övcsat, vagy éppen milyen újabb módon menthet életet a mobiltelefon.


2011 őszén jump! Alkoss kiugrót! címmel innovációs pályázatot hirdetett a TEVA Gyógyszergyár Zrt. és a Debreceni Egyetem. A szervezők a pályázatra olyan kreatív, innovatív ötleteket vártak, melyek elősegítik a 18-30 év közötti korosztály életminőségének javítását.

Közel 60 hallgató dolgozott ki pályamunkát, és a meghirdetett témakörök közül az élhetőbb környezet, valamint a testi és lelki egészség bizonyultak a legnépszerűbbeknek.

A Bölcsészettudományi, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar hallgatói voltak a legaktívabbak, ugyanis az említett karokról érkezett a pályamunkák több mint egyharmada.

 

A pályamunkák értékelésében a TEVA és az egyetem által delegált munkatársak vettek részt. A pályázati bizottság a beérkezett 56 pályaműből 13 dolgozatot juttatott tovább a döntőbe. Jelenleg a döntős hallgatók pályamunkáik további kidolgozásán dolgoznak, melyre két hónap áll rendelkezésükre.

 

A pályázat közel másfél millió forint összdíjazású, az első helyezett pályamű megíróját félmillió forint illeti meg. A szervezők a pályázattal a tehetséges fiataloknak szeretnének lehetőséget adni szélesebb körben való bemutatkozásra, így a döntőbe be nem került pályamunkák már megtekinthetőek a www.jumppalyazat.hu oldalon és a döntősök munkáit is ott teszik majd közzé.

 

Bővebb információ:

Pogány Emese – Debreceni Egyetem (30/98-33-055 – pogany.emese@unideb.hu)

Ferenczi Csilla – TEVA Gyógyszergyár Zrt. 30/738-5260 –csilla.ferenczi@teva.hu)

Vissza...