Újabb Teva-támogatás a Debreceni Egyetemnek

Közel kétmillió forintos támogatást ajánlott fel a Teva Gyógyszergyár Zrt. a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara (TTK) részére, a vállalat ezúttal informatikai eszközök beszerzéséhez járult hozzá. Az elmúlt évben a TTK Molekuláris Biotechnológia és Mikrobiológiai Tanszékének mikroszkóp parkja újulhatott meg, most pedig az erre épülő informatikai fejlesztés valósult meg. Így 80 millió forint fölé nőtt az az összeg, amellyel a Teva a gyakorlatorientált oktatás megvalósulását támogatta az utóbbi években.

A Teva Gyógyszergyár Zrt. 1,867,000 forint támogatást nyújtott a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának, hogy a Molekuláris Biotechnológia és Mikrobiológiai Tanszék hallgatói bioinformatikai munkáját segítve informatikai eszközöket vásárolhassanak. Az újabb Teva-felajánlás jelzi: a vállalat továbbra is elkötelezett támogatója az oktatásnak, és ahogy eddig is, szoros partnerségre törekszik a Debreceni Egyetemmel.

A vállalat és az egyetem együttműködése sok éves múltra tekint vissza, a partnerség egyaránt hasznos az intézmény, a hallgatók, valamint a Teva számára, hiszen közös érdek, hogy minél több és minél felkészültebb szakembert képezhessenek.


University-of-Debrecen.jpg


A kooperáció egyik első nagy sikere az volt, amikor a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán 2007-ben megalakulhatott a Gyógyszeripari Kihelyezett Tanszék, amely – a gyógyszergyár jelenlétével együtt – még magasabb szintre emelte a biotechnológia, kémia, biomérnök, vegyész, vegyészmérnök és környezettudomány szakos hallgatók képzését.


Az oktatás színvonalát tovább növelte, hogy négy évvel később megalakult az Ipari Gyógyszergyártás Kihelyezett Tanszék az egyetem Gyógyszerésztudományi Karán, amely többek között lehetőséget kínált arra is, hogy a gyógyszerészhallgatók még több elméleti tudást és gyakorlati tapasztalatot szerezhessenek a nagyüzemi gyógyszergyártásban.

A szakmai együttműködés mellett a Teva évről évre anyagi támogatást is nyújt az egyetemnek, így például a 2023-as évben a Molekuláris Biotechnológia és Mikrobiológiai Tanszék mikroszkóp parkja újult meg. A tanszéken megvalósuló oktatói munka a hazai piaci igényekre épül, nagyban támogatja a gyógyszeripart, ugyanakkor teljes mértékben kompatibilis a külföldi intézményekben megvalósuló hasonló képzésekkel.


Az idei, közel kétmillió forintos felajánlással együtt összességében meghaladta a 80 millió forintot az az összeg, amellyel a vállalat hozzájárult a nagy múltú egyetemen a gyakorlatorientált oktatói munka megvalósulásához.

woman-working-on-laptop.jpg