Kerri Mackay

Kerri Mackay

  • Hely: Winnipeg, Manitoba, Kanada

Bevezetés

Kerri MacKay író, az önművelés bajnoka, ADHD-ban (figyelemhiányos hiperaktivitásban) és asztmában szenvedő ’e-beteg’*.

Kerri a Kanadai Súlyos Asztma Hálózat (Canadian Severe Asthma Network, CSAN) betegcsoport-vezetője, aki betegvizsgálóként részt vett az Albertai Egyetem Tüdőgyógyászai Kutatócsoportjának asztma kutatásában, és asztmabeteg gyermekek mentora az Asthma Canada „Asztmások baráti köre” mentori programjában. Kerri góllabda (goalball) edző a  manitobai vaksportolók egyesületénél, és fiatal atlétákat edz a manitobai Speciális Olimpia nevű csapatánál. Szereti a repülőgépeket, az utazást, az írást, a muffint, a notebookot és a pólókat. Blogjának címe KerriOnThePrairies.com, és megtalálható a Twitteren is.

Betegségeinek rövid története

2008-ban, 17 évesen diagnosztizáltak asztmával, egy sor téves diagnózis után. Az asztmám és a megfelelő ellátás hiánya miatt sokat szenvedtem, ezért küldetésemmé vált, hogy támogatást találjak az asztmás serdülők részére, és hogy segítsek nekik kapcsolatba kerülni hozzám hasonló emberekkel. A problémás tüdőmnek köszönhetően sok barátot szereztem, s a legjobb barátaimmal egy évtized elteltével is tartom a kapcsolatot.

A betegségem diagnosztizálása utáni években lettem az Asthma Canada „Asztmások baráti köre” nevű online mentori program 7–11 éves gyerekekért felelős mentora. Emellett tagja vagyok a Kormányzati Kapcsolatok Bizottságának, a Betegtanácsadó Hálózatnak és a CSAN betegcsoport vezetőinek, továbbá a CSAN-on keresztül betegvizsgálóként részt vettem az Albertai Egyetem Tüdőgyógyászati Kutatócsoportjának munkájában.

2013-ban, 21 évesen felnőttkori ADHD-vel diagnosztizáltak. Az asztma betegségem kapcsán elsajátított önérvényesítő készségek alkalmazásával sikerült jobban megértenem, hogy hogyan működik az agyam. Több év elteltével pedig már örömmel vállalom a neurológiai sokszínűséget, és elfogadom az ADHD számos pozitív oldalát.

___________________________________
* Az e-beteg olyan egészségügyi fogyasztó, aki teljes mértékben részt vesz az orvosi kezelésben, elsősorban azáltal, hogy az internet és más digitális eszközök segítségével információkat gyűjt az őt és családtagjait érintő egészségügyi állapotokról. (Wikipedia)

NPS-HU-NP-00037


A cikk szerzője Kerri Mackay

Asztmatünetek, melyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni

Kerri Mackay
Bővebben