Művelet folyamatban.
Magyar gyógyszergyártás világszínvonalon
A Teva több mint gyógyszer!

A Teva több mint gyógyszer!

A Teva Gyógyszergyár támogatói tevékenységét két nagy területre összpontosítja, úgymint a hazai oktatási intézményekkel való együttműködésre, valamint olyan programok népszerűsítésére, melyek az egészségünk megőrzésére és a prevencióra összepontosítanak.

Teva az oktatásért

 

Az ország egyik meghatározó gyógyszergyártója és forgalmazójaként a Teva kötelességének tartja és egyúttal célként tűzte ki, hogy szerepet vállaljon a hazai oktatás támogatásában. Elősegítse a fiatalok képzését, fejlesztését, ezáltal szakképzettebb és tapasztaltabb munkaerőt teremtsen a gazdaság egészének és a gyógyszeripar számára.
Így évek, évtizedek óta szoros kapcsolatot ápol hazánk több meghatározó oktatási intézményével is, köztük a Debreceni Egyetemmel és a cívis városban működő Vegyipari Szakközépiskolával, a gödöllői Szent István Egyetemmel, a Szegedi Tudományegyetemmel, valamint a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel.  
Az eredmények jól láthatóak, nem véletlen, hogy vállalatunk 2010-ben megkapta a Kármán-Tódor Díját az oktatás támogatására irányuló tevékenységéért. 2015-ben pedig a Debreceni Egyetem a Tevának nyújtotta át Alumni Díját az elmúlt években nyújtott kimagasló támogatásért és szoros együttműködésért.

 

A Teva küzd az egészség megőrzéséért és helyreállításáért is

 

 

A Teva hisz a lakossági szűrővizsgálatok nélkülözhetetlen szerepében, ezért is vesz részt olyan programokban, ahol az ország több helyszínén szakképzett apparátussal vérnyomásméréssel, koleszterin, - és vércukor szint ellenőrzéssel, prosztata csekkel, valamint életmód és fogápolási tanácsadással próbálja felhívni a lakosság figyelmét a felelős, egészségtudatos életmódra. Az egészséges élet és a prevenció propagálása kapcsán csatlakozott a Teva a 2010-ben indult Magyarország Átfogó Egészségügyi Szűrőprogramjához, mely reményeik szerint sok embert indít el egy tudatosabb, aktív élet útján. A Teva 2015-ben koleszterin témában vállalt országos egészségmegőrző és felvilágosító munkát, melyért VI. Népegészségügyi Konferencián szakmai díjat vehetett át, kiemelt társadalmi felelősségvállalásáért.

 

Te vagy a hős!

 

Szomorú tény, hogy Magyarországon évente 20-25.000, azaz naponta 70 ember hal meg hirtelen szívhalál következtében. Ez a szám évente egy kisebb városnyi ember eltűnését jelenti. Jelentős részük megmenthető lenne, ha környezetükben lenne valaki, aki tudja, mit kell tenni, amíg a mentő megérkezik. Az új módszerrel segíthetünk a betegen az első kritikus 4 percben, ami alatt, ha nem jön segítség, az agykárosodás szinte garantált.
„Küldetésként nem kisebb célt tűztünk ki, mint hogy megtanítsunk Magyarországon mindenkit újraéleszteni. Hogy az a napi 70-es szám egyszer elérje a 0-át! Csatlakozz hozzánk, legyél te is hétköznapi hős, legyél te is olyan, aki mer életet menteni!” – szól a Te vagy a hős! kampány küldetése, mely néhány évvel ezelőtt Teva támogatással indult el. A kampányr részletei a http://tevagyahos.hu/ oldalon találhatók.