Művelet folyamatban.
Magyar gyógyszergyártás világszínvonalon
Urológiai gondok

Urológiai gondok

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

PEPONEN: Nem titkolni! kezelni!

 

Véres vizelet, visszatérő gyulladások, húgyhólyagkő – ezek a kezeletlen jóindulatú prosztata megnagyobbodás legjellemzőbb szövődményei.

 

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás első tünetei általában 45 éves kor körül jelentkeznek. A betegség előfordulási gyakorisága az életkorral együtt nő, 80 éves kor körül a férfiak 80-90%-ánál kialakul. Mindezek ellenére a panaszok miatt csak az érintettek 10-20%-a fordul orvoshoz.

 

 


A prosztata megnagyobbodás leggyakoribb tünetei:
• a vizeletsugár gyengülése
• nehezen induló vizelet
• szaggatott vizeletürítés
• vizelési idő megnyúlása
• gyakori éjszakai vizelés

 

Később megjelenhet a fájdalmas vizelés vagy az inkontinencia is. Ráadásul a hólyagürítés nehezítettsége visszahathat a veseműködésre is, ami veseelégtelenséghez is vezethet. A kialakult betegség pontos diagnózisához és a kezelés megválasztásához urológiai vizsgálatokra van szükség, mivel a jóindulatú prosztata megnagyobbodás hasonló tüneteket produkál, mint több más a húgyutakat érintő betegség, pl. a prosztatarák.

 

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelése nem feltétlenül jelent műtétet. Enyhébb panaszok esetén a tünetek életmódbeli változtatásokkal is csökkenthetők. Jó hatású a fűszerszegény étrend betartása, alápárnázott ülés és az alkohol fogyasztás kerülése.

Mind a megelőzésre, mind az enyhe tünetek kezelésére ajánlott az igen jó hatásfokú és mellékhatások nélküli gyógyhatású Peponen kapszula, illetve a kétszeres mennyiségű tökmagolajat tartalmazó Peponen Aktív kapszula alkalmazása.

 


A Peponen Aktív kapszula egyszerre több területen fejti ki hatását. A készítmény eredményességét és biztonságosságát számos klinikai vizsgálat és több millió beteg több mint 15 éves tapasztalata bizonyítja. A Peponen Aktív elsősorban az enyhe fokú BPH tüneteit – fájdalmas vizeletürítés, gyakori éjszakai vizelés – enyhíti, illetve gyakran megelőzi, illetve lassítja a kóros folyamatok kialakulását. Előrehaladottabb betegség esetén a Peponen Aktív fontos kiegészítője az urológus által előírt gyógyszeres terápiának. A prosztatára kifejtett jótékony hatása mellett magas telítetlen zsírsav tartalmának köszönhetően lassítja az érelmeszesedést is.

Peponen - Betegtájékoztató
Peponen Aktív - Betegtájékoztató
Online termékrendelés: www.gyogybolt.hu

 


Saballo: A természet már ismeri a megoldást

 

 

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BHP) terápiájában egy törpepálma-kivonatot tartalmazó újdonsággal bővült a paletta.

 

 

 

 

 

Prosztataproblémák esetén Olaszországban ma már ötször annyi növényi eredetű készítményt használnak, mint szintetikust, Németországban pedig a betegek 9o%-át növényi szerrel kezdik kezelni. Elég meglepőek az arányok, de jobb, ha felkészülünk rá, hiszen ezek a nyugati trendek, ha egy-két éves késéssel is, de hozzánk is el fognak érni. A BPH terápiás területén már ma is kimagasló minőségű természetes eredetű, tökmagolaj vagy törpepálma-olaj alapú készítmények vannak forgalomban.

 

Bár a törpepálma régtől fogva ismert népgyógyászati prosztatagyógyszer Észak-Amerikában, más növényi alapú készítményekhez hasonlóan csak az utóbbi évtizedben tett szert nagy jelentőségre a modern a BPH terápiában. Hatása a lipofil jellegű kivonat fitoszteroljainak köszönhető, amelyek kedvezően hatnak a prosztatasejtek anyagcseréjére. A gyógyító kivonatot egyébként a növény datolyához hasonló gyümölcséből nyerik. Az ebből sajtolt olaj ödéma ellenes, gyulladásgátló és antiandrogén hatású, amit farmakológiai vizsgálatok is igazoltak: enyhíti a gyakori és az éjszakai vizelési ingert, szedésével a jóindulatú prosztata megnagyobbodás korai stádiumban nagyon jól kezelhető. Fontos kényelmi előnye, hogy a betegnek elég belőle napi egy kapszulát bevenni.

 

Betegtájékoztató

Az oldal tájékoztató jellegű információkat tartalmaz, amelyek önmagukban nem alkalmasak diagnózis felállítására. A tünetek észlelésekor forduljon orvoshoz.