Művelet folyamatban.
Magyar gyógyszergyártás világszínvonalon
Megfázás elleni szerek

Megfázás elleni szerek

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

GRIPPOSTAD C: Hűlésre enyhülésCsökkenti a megfázás tüneteit, így javítja a közérzetet, gyorsítja a gyógyulást.

 

A Grippostad C a meghűléses betegségek általános tüneteinek enyhítésére alkalmas vény nélkül kapható gyógyszer, mely csillapítja a lázat, enyhíti a fejfájást és a végtagfájdalmakat, megszűnteti az orrdugulást és fokozza a szervezet ellenálló képességét. Azáltal, hogy csökkenti a nátha, meghűlés kellemetlen tüneteit, javítja a közérzetet és felgyorsítja a gyógyulás folyamatát. A készítmény C-vitamint tartalmaz, amely segít pótolni a legyengült szervezet megnövekedett C-vitamin igényét.

 

A gyógyszer forróital formában is kapható, a Grippostad hot drink akkor javasolt, ha a betegség már lázzal és fájdalmakkal jár, például egy „komolyabb" megfázás vagy influenza esetén. A kellemes ízű forró ital nem csak a lázat, a fájdalmakat enyhíti, de jótékonyan átmelegíti a legyengült szervezetet és az ilyenkor szükséges izzadást is elősegíti.

 

Betegtájékoztató

 

Ambroxol Q: Régi termék, új néven

 

Ambroxol Q-ként ismertük meg még 16 évvel ezelőtt, 1995-ben, mikor Magyarországra érkezett. Néhány év alatt elsöprő, hálás sikert aratott, mert mindig hathatós segítséget nyújtott a hurutos köhögés leküzdésében. A legtöbb dobozzal eladott köptető márka lett hazánkban, és piacvezető helyét majd egy évtizeden keresztül, 2010-ig meg is őrizte.

 

Ambroxol-Teva – így hívjuk mostantól, de a letapadt hurutot éppolyan gyorsan és kíméletesen szakítja fel, mint régen. Megfázáskor nem csak a letapadt nyákot folyósítja el, de egyéb hasznos tulajdonságaival is segít Önnek és családjának a gyorsabb gyógyulásban.

 

 

Az Ambroxol-TEVA termékek nem csak kiváló köptetők, de a köptetésen túl más területen is segítik az Ön és családja gyógyulását megfázáskor:

  1. Elfolyósítja a tüdőben és légutakban kórosan besűrűsödött, tapadós nyákot.

  2. Nem csak elfolyósítja a tüdőben és légutakban lévő sűrű, tapadós nyákot, de a nyáktermelő mirigyeket is úgy stimulálja, hogy az általuk termelt nyák már eleve a termelődéskor hígabb halmazállapotú legyen.

  3. Serkenti a csillószőrök mozgását, mert a légutak felületét szőnyegként borító csillószőröcskék ostorszerű csapásokkal mozgatják a képződött nyákot felfelé, s mivel a megfázáskori, sűrű és elnehezült nyákkal nincs könnyű dolguk, ezért igazán hasznos, hogy az ambroxol nem csak a nyákot folyósítja el, de a csillószőrök mozgását is serkenti.

  4. Serkenti a surfactant képződést is! A tüdőhólyagocskák felületén lévő, filmszerű, vékony éteg (surfactant) igen fontos védelmi funkciót játszik a hólyagocskák kifeszítésében, ezért a megfázáskori károsodásuk eredménye, hogy némileg „összeesnek”, így megnehezíthetik a légzést. Az Ambroxol-TEVA hatásának köszönhetően azonban, a gyógyszer szedése serkenti a tüdőt, e vékony surfactant réteg képzésére, így segít a hólyagocskák feszesen tartásában.

+1 segítség: Ha háziorvosa antibiotikum terápiát alkalmaz megfázásos tüneteire, gyakran ajánlanak mellé hurutoldót is. Néhány hurutoldónál előfordulhat, hogy bevételüket nem javasolják az antibiotikummal egyidőben, mert megváltoztatják az antibiotikumok hatását. Mivel az Ambroxol-TEVA nem befolyásolja az antibiotikumok működését, ezért szedésekor azok hatása nem csökken. Antibiotikum szedése mellett, válassza az Ambroxol-TEVA hurutoldót!

 

 

További fontos információkért mindenképpen látogasson el weboldalunkra: www.ambroxolteva.hu

 

Vény nélkül is kiadható gyógyszer.

Hatóanyaga: Ambroxol-hidroklorid.

 

Betegtájékoztató

 

 

Az oldal tájékoztató jellegű információkat tartalmaz, amelyek önmagukban nem alkalmasak diagnózis felállítására. A tünetek észlelésekor forduljon orvoshoz.