Művelet folyamatban.
Magyar gyógyszergyártás világszínvonalon
Fertőtlenítők

Fertőtlenítők

Vénynélkül kapható fertőtlenítő szerek.

ENDO STAR TEVA

Termékjellemzők:

Az ENDO STAR Teva nagy hatékonyságú és kiemelkedő tisztító hatású, aldehid- és fenolmentes készítmény műszerek fertőtlenítésre. Hatóanyagainak újszerű kombinációja rendkívül alacsony koncentráció alkalmazása esetén is teljes körű, gyors és anyagkímélő fertőtlenítést biztosít. Az ENDO STAR Teva megfelelő minden hőálló és hőre lágyuló műszer – legfőképpen aneszteziológiai eszközök, flexibilis endoszkópok és tartozékaik – tisztítására és fertőtlenítésére. Az Endo star megfelelő műanyag és gumi eszközök, lábor és üvegáruk tisztítására és fertőtlenítésére. Az alacsony emissziónak és csekély mértékű habképződésnek köszönhetően az ENDO STAR Teva manuális (immerziós) fertőtlenítésre használható, ideális ultrahangos tisztítóberendezésekben végzett fertőtlenítésre (3% koncentrációban, 5 perces kezelés). Koaguláció nem várható. Az előírt koncentrációban és behatási idő alatt nincs anyagkárosíthatással az eszközökre. A készítmény bevizsgálását a DIN EN eszközfertőtlenítés EN szabványainak, a DGHM 2001/2002 szabványos eljárásaival, valamint a Robert Koch Intézet antivirális hatékonyság tesztelésére vonatkozó ajánlásainak megfelelően végezték. A készítmény anyagkompatibilitását a világ három vezető endoszkópgyártója (Karl Storz, Németország; Richard Wolf, Németország; Pentax, Japán) értékelte és tanúsítja.Bővebben

 

SPRAY IN PLUS TEVA

Felhasználásra kész, alkoholos gyorsfertőtlenítő, melynek alapja alkohol és egy quaterner amin hatóanyag. Alkalmazható a betegek környezetében és az összes fertőzésveszélyes területen. A Spray In Plus rendkívül hatásos és gyors felületfertőtlenítő.

Felhasználási területek:

Professzionális, javasolt alkalmazási területek: sürgősségi osztályok, laboratóriumok, műtéti területek, fogászati rendelők, ambulanciák, háziorvosi rendelők. Felhasználható minden alkohollal fertőtleníthető felületen és műszeren. Kiváló minden olyan területen, ahol fontos a gyors fertőtlenítő hatás elérése.


 

 

Bővebben

 

SPRAY IN TEVA

Felhasználásra kész, alkoholos gyorsfertőtlenítő, melynek alapja többféle alkohol és egy új bispirimidin derivátum. Alkalmazható a betegek környezetében és az összes fertőzésveszélyes területen. A Spray In rendkívül hatásos és gyors felületfertőtlenítő.

Felhasználási területek:

Javasolt alkalmazási terület: sürgősségi osztályok, laboratóriumok, műtéti területeken, fogászati rendelőkben, ambulanciákon, háziorvosi rendelőkben. Felhasználható minden alkohollal fertőtleníthető felületen és műszeren.

Kiváló minden olyan területen, ahol fontos a gyors fertőtlenítő hatás elérése.


 

Bővebben

 

SPRAY IN DELTA TEVA

Felhasználásra kész oldat felület- és tárgyak fertőtlenítő a glutaraldehid, kvaterner ammónium és nagyhatású felületaktívanyagok szinergizáló kombinációja. Alkalmas A/B/C/D jelű tiszta terekben való alkalmazásra, a Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelően. (1 sz. Melléklet, Steril Orvosi Termékek Gyártása 2003) Formaldehidmentes,hatékony gazdaságos szer és igen széles hatásspektruma van.

Alkalmazási terület:

A felületek, tárgyak fertőtlenítésére, különösen a kórházak, intenzív osztályok, műtők, A/B/C/D jelű tiszta terek, a klinikák és orvosi rendelők, fogaszatok, közegészségügyi területek, laboratóriumok és az iparban való alkalmazása. Alkalmas tárgyak (műtőasztalok, ágykeretek, matracok, éjjeliszekrények, tisztálkodó helyiségek, padló, falak, bútorok, stb.) fertőtlenítésére.Ideális nagyfokú talaj szennyezettség vagy kellemetlen szagok esetén.Bővebben

 

TOP OFF TEVA

Felhasználásra kész higiéniai tisztító és fertőtlenítő kendő. Alkoholálló kisebb felületek, berendezések és eszközök letörléssel történő gyors felületfertőtlenítésére alkalmazható. Rendkívül gazdaságos, mert felhasználás után a doboz utántölthető. A kendő nem foszlik szét, nem ragad, nem szárad ki és nem hagy nyomot maga után. Tökéletes kis felületek és berendezési tárgyak fertőtlenítésére.

Felhasználási területek:

Javasolt alkalmazási terület: sürgősségi osztályok, laboratóriumok, műtéti területeken, fogászati rendelőkben, ambulanciákon, háziorvosi rendelőkben. Felhasználható minden alkohollal fertőtleníthető felületen és műszeren.Kiváló minden olyan területen, ahol fontos a gyors fertőtlenítő hatás elérése.


 

Bővebben

 

TEVASEPT HAND

Poly-alkoholos kézfertőtlenítő és műtéti bemosakodó, rendkívül bőrbarát és bőrkímélő - zsírvisszatartó összetevővel. Különösen alkalmas a gyógyászatban műtétek előtt és után, és minden olyan területen, ahol fokozottan figyelni kell a fertőzés és szennyeződés elkerülésére. Bőrbarát és a felhasználás ideje alatt ezt a hatását végig megőrzi.

Alkalmazási terület:

Higiénés kézfertőtlenítésre és sebészi (műtét előtti) bemosakodásra alkalmazható.Bővebben

 

TEVASEPT SKIN SZÍNEZETLEN

Poly-alkoholos bőrfertőtlenítő. Különösen alkalmas bőrfertőtlenítésre, valamint használható higiénés kézfertőtlenítésre és sebészi (műtét előtti) bemosakodásra.

Alkalmazási terület:

Alkalmazási terület: Injekció, punkció, vérvétel és műtét előtti bőrfertőtlenítésre alkalmazható.Bővebben

 

TEVASEPT SKIN SZÍNEZETT

Poly-alkoholos bőrfertőtlenítő, rendkívül bőrbarát és bőrkímélő összetevővel. Alkalmazható a gyógyászatban műtétek előtt és után, minden bemetszés, punkció és injekció előtt. Jódot nem tartalmaz, színezőanyag megnevezése: élelmiszeripari színezék. A készítmény fújjuk vagy kenjük a bőrre, dörzsöljük el a fertőtleníteni kívánt bőrfelületen és hagyjuk rászáradni.

Alkalmazási koncentrációk, behatási idők:

A készítményt minden esetben töményen, hígítatlanul kell alkalmazni.

Bőrfertőtlenítés: Injekció, vérvétel, punkció előtt: 15 másodperces felületkezelés Műtét előtti bőrfertőtlenítés: 3 perc behatási idő szükséges Faggyúmirigyekben gazdag bőrfelületen 10 perc behatási idő szükségesBővebben

 

LOTIO HD

Termékjellemzők:

Kéztisztító és fertőtlenítő kézmosó, amely alkalmas a kéz mikróbás szennyeződésének eltávolítására minden olyan területen, ahol a higiéniai követelmények ezt megkívánják: kórházak, háziorvosi rendelők, ambulanciák, ápolási otthonok, laboratóriumok, de akár gyógyfürdők és az ipar területein is. Összetevőinek köszönhetően különösen alkalmas gyermekek környezetében és az élelmezés területein is !

Adagolás és alkalmazás:

A készítményt töményen, hígítatlanul kell alkalmazni.

3ml készítményt juttatunk a tenyérbe, amelyet kevés víz hozzáadásával 30 másodpercig alaposan eldörzsölünk a kéz bőrén. A behatási idő letelte után a kezeket leöblítjük.

A HBV inaktiváló hatás eléréséhez szükséges behatási idő min. 1 perc.Bővebben

 

TEVASCRUB

Az MSRA-val érintettek részére az egész test- beleértve a haj- antiszeptikus tisztítására alkalmazható betegfürdető és tisztítószer. Összetételének köszönhetően a TevaScrub MRSA/ORSA ellenes antiszeptikusszer teljeskörű hatékonyságot biztosít, ugyanakkor rendkívül bőrbarát. A készítményt bevizsgálták S. aureusra, P. aeruginosa-ra, valamint betegből izolált MRSA-ra, és az EN 1499 és EN 14476 előírásainak megfelelő tanúsítványt kapott. A Teva Scrub még proteinterhelés mellett is kiváló hatást nyújtott 30 másodpercen belül. A készítmény összetételének hatásossága elsősorban polihexametilén biguanid hatóanyagának köszönhető. Mivel ezt a hatóanyagot a bőr kiválóan tolerálja, széleskörűen alkalmazzák kozmetikai készítményekben és gyógyszerekben. Ezen az alkalmazási területen nincs riválisa a hatóanyagnak.

Alkalmazási terület:

Minden magas higiéniai követelményeket igénylő területen: kórházakban, orvosi praxisban, járóbeteg-rendelésen, szülőotthonokan, kozmetikai kezelések során, elsősegély nyújtáskor. A Teva Scrub a teljes testen (bőr, kéz) alkalmazható antiszeptikus tisztitó-és fürdetőszer, mely hatásos a hajas fejbőrön megtelepedett MRSA/ORSA ellen is. Tegyen a Teva Scrub-ból a bőrre (és a hajra), alaposan tisztítsa végig a bőrt, és 30 másodperc eltelte után öblítse le meleg vízzel.Bővebben

 

TEVADERM HAND

Felhasználásra kész antimikróbás hatású kézmosó és fürdető szer egészségügyi és otthoni használatra. Szappan és alkáli mentes. Bőrbarát hatóanyagokkal. Használható tusoláshoz és kádfürdőhöz egyaránt.

Alkalmazási terület:

- Műtétellőt és általános betegfürdetésre

- otthoni beteg ellátásban

- szociális intézményekbenBővebben

 

TEVACARE ANTIDECUBITUS HABSPRAY

 

Bőrvédő és ápoló spray, mely általános védelmet biztosít a bőrnek, illetve véd a decubitus kialakulásától. Bőrbarát és szilikonmentes. A TEVACARE ANTIDECUBITUS HABSPRAY a legalkalmasabb és elsőként említendő szer a bőrápolásban, mely megfelel az egészségügyi terület követelményeinek . A  TEVACARE ANTIDECUBITUS HABSPRAY fejlesztése során a legfontosabb szempont a jó bőrápoló hatás és a könnyű felhasználás volt, ennek következtében egy bőrbarát emulgeátum és hamamelis kivonat került kiválasztásra bőrvédő anyagként. A bőrvédő emulgeátum kiváló tisztító hatást biztosít. A finom krémes hab jól fed és szagtalanító hatású. Megkönnyíti a bőr tisztántartását és a habréteg alatt egyenletesen oszlik meg a mechanikai nyomás. A kellemes illat és tisztítási eljárás mind a betegnek, mind pedig az ápoló személyzetnek megkönnyíti az ápolást.


Felhasználási területek:
- széles körű bőrápolásra alkalmas
- decubitus megelőzésében használatos
- alkalmas az érzékeny bőr tisztántartására
- alkalmazható a babaápolásban
- alkalmazható idősgondozásban is


Bővebben