Jelentős gyógyászati segédeszköz adomány

Elektromos mopedekkel és kerekesszékekkel is segít a Teva Gyógyszergyár Zrt.

Jelentős mennyiségű és értékű gyógyászati segédeszközt - többek között elektromos mopedeket, kerekesszékeket, törött, műtött végtagok rögzítésére alkalmas végtagrögzítőket és speciális gyógyászati célra készített fehérneműket - adományozott a Teva Gyógyszergyár Zrt. a Magyar Református Szeretetszolgálatnak (MRSZ), amelyet a következő hetekben juttat majd el a rászorulókhoz a segélyszervezet.

Az MRSZ az adományozás minden szükséges jogi és technikai feltételének eleget tesz, biztosítva a gyógyászati segédeszközök felhasználásának szakmai feltételeit, továbbá a felhasználás ellenőrzését, megfelelve ezáltal a gyógyászati segédeszközök adományozásáról szóló törvényi szabályozásnak.

A hazai piac egyik vezető gyógyszergyártó- és forgalmazó vállalataként célunk, hogy lehetővé tegyük a betegek számára a gyógyulást, a jobb életminőség elérését. A gyógyászati segédeszközök adományozásával egy kiemelkedő volumenű, a Teva életében is jelentős társadalmi felelősségvállalási kampány valósul meg, hiszen a Magyar Református Szeretetszolgálat partnerségével most rövid időn belül több mint tízezer rászorulón tudunk segíteni” – foglalta össze Tóth Xénia, a Teva Gyógyszergyár Zrt. kommunikációs vezetője az összesen 119 raklapnyi felajánlás jelentőségét, amelynek egyébként a szállításában is segédkezett a debreceni székhelyű vállalat. A termékek a következő hetekben kerülnek kiosztásra a Szeretetszolgálat fővárosi és regionális irodáin (pl. Debrecen, Vásárosnamény, Ózd) keresztül.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Kárpát-medencei segítő tevékenysége során kiemelten fontosnak tartja, hogy folyamatos támogatásait ki tudja egészíteni olyan tárgyi adományokkal, melyekre a rászorulóknak szüksége van, de saját forrásból nem tudják megvásárolni. A Teva Gyógyszergyár Zrt. adománya is abban segíti őket, hogy ezt a munkát professzionálisabban, költséghatékonyabban és a támogatottak számát növelve tudják ellátni.

Az adományok sorsáról bővebben a jobbadni.hu weboldalon és hivatalos Facebook-csatornáján számol be az MRSZ.

Magyarországon a Teva25 éve van jelen és a hazai gyógyszerpiac egyik vezető vállalata, mely 2017-ben a legtöbb doboz gyógyszert forgalmazta. A vállalat eddig több mint 230 milliárd forintot ruházott be a hazai piacon, neve pedig összeforrt a minőségi, megfizethető áru készítményekkel és széles termékportfolióval, mely termékek többek között a szív, és- érrendszeri, az emésztőszervi, az urológiai, és az onkológiai betegségek kezelésében nyújtanak segítséget. Emellett az egészség megőrzésében jelentős szerepet játszó vitaminjainak és étrend-kiegészítőinek, a fogápolás,- és babaápolási termékeinek is évek óta bizalmat szavaznak a vásárlók.

A Teva debreceni, sajóbábonyi és budapesti telephelyein a kutatás-fejlesztési tevékenységtől az alapanyag-gyártáson, kész gyógyszergyártáson és törzskönyvezésen keresztül promócióig, marketingig és értékesítésig számos tevékenység folyik. A Teva magyarországi gyártóüzemeiből európai, amerikai és más piacokra is exportál, ezzel munkát adva 1800 hazai munkavállalónak.